Dita

29. 11. 2023
Daniel Tatarin

Tohle je Dita. Maminka tří dětí. Dita od jara začala navštěvovat hodiny Pohyb je život. Dita od jara shodila 11 kilo a cítí se skvěle. Náhoda? Nemyslím si.

dita

Asi víte, že nejsme, opravdu nejsme, ten typ organizace, která by lákala na vysekaná břicha a dobře nastajlované modelky v bikinách, aby si každý myslel - že takhle, přesně takhle, bude do léta vypadat, pokud s námi hned zítra začne cvičit. A ještě k tomu dostane slevu na členství, když začne ještě dnes.

Ale to, co děláme, je, že sem tam zveřejníme příběh o někom, kdo s námi cvičí, kdo je, stejně jako my, úplně obyčejný, pracující člověk a tak nějak se cítí (a vypadá) dobře. Lépe.

Nikomu neslibujeme zázraky. Nebalamutíme historkami o tom, že stačí začít a rázem se vše změní. Naopak, jsme k našim studentům velice upřímní v tom, že pokud doopravdy chtějí, aby se něco změnilo, ať už je to psychický či fyzický stav, obecné naladění, nebo bolístka na těle, pak je to hlavně o nich samotných, ne o nás. My pouze přicházíme s nabídkami a možnostmi, jak lze všechno, cokoliv si kdokoliv usmyslí, změnit. A to, co se děje na našich lekcích je, že vybízíme k hlubšímu pozorování sebe sama, dbáme na kvalitní a efektivní provedení, ukazujeme nástroje, jak se díky pohybu dá ulevit od různých bolestí a předáváme naší vášeň - vášeň k pohybu a zkoumání těla.

A to, co se pravidelně děje je, že lidé - naši studenti - přicházejí s tím, že se vlastně nic moc nezměnilo, ale všechno najednou jde tak nějak jinak, lépe.

Dita je ukázkový příklad, jak to může vypadat.

Dita od března k dnešnímu dni shodila 11 kilo. A je to pouze a jen její práce. Její práce na sobě. Lepší sebe-vnímání, kontrola stresu a hospodaření s jídlem. To, že zrovna v té době začala navštěvovat naše lekce je, zdá se, jen náhoda. :)

Ovšem, jak sama říká, má to velký vliv na její osobní pohodu.

Na jaře jsem se cítila nejistě, při mých aktivitách, i v životě. Díky tomu, co děláme, se cítím šťastnější a spokojenější, lépe zvládám situace všední i nenadálé. Člověk se dokáže více na sebe napojit, cítit, co potřebuje, vnímat nejen jak chodí, jak stojí, jak dýchá, jak se hýbe, ale také, jak se o sebe všestranně stará, kam směřuje svou pozornost. Cítím jistotu v tom, co dělám a jakým způsobem vystupuji, a to jako člověk, matka, kolegyně, kamarádka, studentka. Díky hlubšímu sebepoznání mi přijde vše mnohem snazší. Jen toto nastavení nesmí skončit minutu po lekci, ale musí se to nést s sebou domů, do běžných dní a žít to. Pak se dějí změny.

Vždy studentům říkáme, že cvičení s námi pohybem začíná, ale pohybem nekončí. Jde to mnohem dál do hlubších prožitků - emočních a mentálních. A taky výsledky přicházejí, ale ne za týden, ani za měsíc. Jde o konzistentní, vytrvalou praxi a nekončící, ale příjemný, proces. Když si to dovolíte.

body mind emotions